Inici » Períodes » 1898-1928 » Angeleta
1935

Angeleta

Anunci del bordell Angeleta aparegut a la revista "Papitu", any 26, num 1340, 14 Nov 1934
1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya
Penedides, 10

Altres noms: Ca l’Angeleta, Maison Angeleta, Angelus Hall L’Angeleta era un prostíbul d’habitual aparició a la revista Papitu, un local d’allò més “papitesc”. Gràcies als anuncis i a les històries que apareixien a aquesta revista ens podem fer una idea de com era. Cent anys després de la desaparició del Convent de les Penedides, al 1835, el carrer al qui va donar nom acollia un negoci que segur va fer penedir-se més d’un i una.

Ca l’ Angeleta sempre va presumir d’estar a la última, de ser un “popular establiment muntat a la moderna”. Tenia mobles elegants i un menjador reformat amb un banc al mig on les noies departien amb “corridos” i “barrilaires” una estona curteta abans d’anar per feina. En aquests bancs hi podíem trobar la Lluïsa, la Morena, la Pepeta, l’Antonina, la Bilbaina, l’Esperança, la Lulú, la Carmeta, la Valenciana, l’Enriqueta, l’Elena, la Roseta de Puigcerdà o la Susagna, francesa, amb fama de “donar-ne de més”.

Era un lloc net i polit, i un dels més econòmics del barri en ser el “lloc més clàssic de Barcelona per anar a gastar-hi el duro”. Dos dies abans de començar a patir els estralls de la Guerra Civil Espanyola van incorporar la paraula Maison al seu nom.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Et Pot Interessar

Panorama Waterloo

Aquest col•losal edifici al bell mig de Plaça Catalunya va tenir una curta vida de …

Un comentari

  1. Com ho fas per carregar un mapa antic en el Google?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *