Inici » Períodes » 1898-1928 » Ball a la Font dels Tres Pins
1914

Ball a la Font dels Tres Pins

Ball de diumenge a la Font dels tres Pins L'Esquella de la Torratxa / Biblioteca Virtual de la Prensa Histórica
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

Sapigut el camí de la Font del Gat, el camí que, iniciant-se al cap-de-munt dels carrers del Roser i d’en Salvà, passa arran del Parc de Laribal, no és possible que us erreu; un gran pebrer bort, amb sas branques caigudes i amb sa forta aroma us servirà de senyal per a quan tingue que deixar-lo. Si el pebrer no fos prou, hi hà un lletrer a dalt…un lletrer pintat de negre amb caligrafía barbre que diu «Font dels Tres Pins». I ja no us calen mes instruccions …passareu entre un “joc de dames” d’hortets i de barraquetes de llauna, i arribaren a la desitjada font, una de les mes populars de Barcelona, i sens dubte la més pintoreca i alegre de quantes a Montjuïc existeixen
Seguir llegint

Així començava a L’Esquella de la Torratxa l’article dedicat a aquesta font, on la gent treballadora pujava els diumenges al ball que s’hi organitzava amb el seu entrepà de truita, doncs a cap d’ells no els hi arribava per pernil, sent coneguts per aquest motiu com els truiters.

Per arribar-hi avui hem d’anar al Viver del Tres Pins i en una petita zona boscosa que hi queda trobarem les restes d’aquesta font.

Et Pot Interessar

Panorama Waterloo

Aquest col•losal edifici al bell mig de Plaça Catalunya va tenir una curta vida de …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *