Inici » Blog » Llibres » Parcs d’ Atraccions de Barcelona

Parcs d’ Atraccions de Barcelona

,
Autor: Ròmul Brotons
Editorial: Albertí, 2011
Sabies que hi havia un parc al passeig de Gràcia? A quin any s’inaugurà el Tibidabo? Quina va ser la primera muntanya russa? Totes les respostes i moltes més, la trobareu a Parcs d' Atraccions de Barcelona, acompanyat de 117 imatges: anuncis de l’època, postals i fotografies.

El joc i el divertiment ha format part de l’ésser humà i de la cultura de cada societat al llarg de tota la història de la Humanitat. Estudiar-ne la seva evolució és estudiar-ne l’evolució de l’home. I a les ciutats, els parcs d’atraccions formen part important d’aquest afany de diversió. Per tant, un llibre com “Parc d’Atraccions de Barcelona, des de 1853 fins a l’actualitat”, no només ens dona una visió exhaustiva dels parcs que han divertit i diverteixen als barcelonins, si no que també ens mostra l’evolució dels seus costums.

De cada parc en coneixerem les circumstàncies del seu naixement, quin va ser el context que el feu sorgir en aquell moment. Sabrem a qui anava adreçat o quina classe social en va gaudir més, i les seves atraccions més emblemàtiques. Tots ells visqueren dies de glòria per acabar en un declivi que els portà a la desaparició, a excepció del Tibidabo que ha sabut superar els obstacles d’accessibilitat a la muntanya i remuntar el vol després de la guerra, la post-guerra, la crisi del 1988 o les males gestions. Precisament per això, per ser l´únic del que encara en podem gaudir a la ciutat, l’autor Ròmul Brotons hi entra més a fons.

Camps Elisis
Foto dels Camps Elisis
Gràcies a aquest llibre descobrirem que el primer parc d’atraccions de Barcelona van ser els Camps Elisis, inaugurats al 1853 i que es trobaven a Diagonal amb Passeig de Gràcia. Els parc més petits han estat les Atraccions Apolo i l’entranyable Caspolino de la Via Augusta, el més efímer el Maricel Park, el més inaccessible i de camí més perillós el Gran Casino de l’Arrabassada, el més heterogeni el Turó Park i el més interclassista el Saturno Park, de dubtosos permisos municipals.

Els complements gràfics, com les fotografies i els anuncis de l’època, complementen un llibre molt recomanable amb el que viatjaràs amb la imaginació a atraccions com la noria “noriavisión” del Parc de Montjuïc, proclamada la més alta del món, sense moure’t de casa.

Compra aquest llibre
Botiga Albertí Editors

Enllaços relacionats
Pàgina d’ Albertí Editors
Albertí Editors a Facebook
Fitxa del llibre a Albertí Editors

Et Pot Interessar

Barcelona melòmana

El Cesc Avilès  és periodista de formació. Ha treballat en mitjans de comunicación comarcals i …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà