CARREGANT MAPA ...
,

1754-1836

Barceloneta, Nou de La Rambla, Creixement Raval. Fins a revoltes anticlericals.

Barcelona melòmana

El Cesc Avilès  és periodista de formació. Ha treballat en mitjans de comunicación comarcals i digitals, i fins i tot es va atrevir a crear una revista de caire cultural a Tarragona. Actualment és professor de llengua alemanya. Ha viscut a Viena, on va experimentar de primera mà què significa viure a la capital musical mundial. Conèixer la part oculta …

Llegir Més »

La febre groga

A l’agost de 1821 en plena canícula a una Barcelona superpoblada, tancada dins de muralles, amb el port convertit en un fangar per l’estacament de les aigües pútrides del Rec Comtal i el clavegueram en molt mal estat, hi va esclatar la pesta. Probablement va ser un vaixell procedent de l‘Havana el que va portar la febre groga, endèmica al …

Llegir Més »

Convent de la Trinitat

El 1394 es va aixecar l’església de la Trinitat, per als jueus conversos del Call. Davant seu s’obria la plaça de la Trinitat. El 1492 aquest edifici fou cedit a unes monges que ja hi varen aixecar un convent. El 1522, per un acord entre la parròquia del Pi i la comunitat de religioses, el convent va passar als trinitaris, …

Llegir Més »

La ciutat captiva

El 13 de setembre de 1714, perduda la darrera batalla, començà el desmantellament implacable i sistemàtic de l’Estat català. A Barcelona, capital d’aquell estat extint i darrer bastió de la resistència, li fou reservat un càstig exemplar i específic: la conversió en plaça forta, la total submissió al poder militar espanyol. La nova condició es traduí en la permanència d’una …

Llegir Més »