La Setmana Tràgica

Canonades als balcons del carrer Sant Pau

Cases del carrer de Sant Pau, bombardejades per les tropes des del Paral·lel per a desallotjar als sediciosos com a repressió per l’aixecament popular contra la lleva de soldats per la guerra del RIF a la Setmana Tràgica de 1909. Aquest article forma part de l’especial: LA SETMANA TRÀGICA Llegir Més »

Barricada a Travessera de Gràcia

La mobilització dels reservistes, per embarcar-los a la Guerra de Melilla amb grans baixes i la llei de reclutament que permetia no anar-hi, si pagaves 6000 rals, cosa que només podien fer els rics, va desencadenar la vaga del 26 de juliol de 1909 que en els dos dies següents va derivar en la crema de convents, i una revolta … Llegir Més »

Incendi de l’Escola Pia de Sant Antoni

Ronda de Sant Pau, 72 barcelona

A La Setmana Tràgica de 1909, el dia 27 de juliol, a les 6 de la tarda, es va calar foc a l’escola dels Escolapis per la part del carrer de Sant Antoni. Va cremar tot l’edifici i el que no va quedar cremat aquella tarda, va incendiar-se al matí següent. Només van en quedar les parets mestres, alguns pisos … Llegir Més »

Sant Pere de les Puel·les, cremat

L’antic Monastir benedictí de Sant Pere de les Puel·les ja havia passat moltes vicissituds durant el segle XIX les monges exclaustrades i les instal·lacions utilitzades com a presó, el claustre desballestat i l’església demolida parcialment. Als inicis del Segle XX durant la Setmana Tràgica va ser incendiat va patir greus desperfectes estructurals, a l’actualitat només es conserva part de l’església … Llegir Més »