Inici » Períodes » 1955-1979 » La Meridiana en obres
1967

La Meridiana en obres

Avinguda Meridiana en obres després del soterrament de les vies SACE (Servicios Aéreos Comerciales Españoles) / Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
1962, Plano de la ciudad de Barcelona / Ajuntament de Barcelona. Servicio del Plano de la Ciudad Ajuntament de Barcelona. Servicio del Plano de la Ciudad / Institut Cartográfic de Catalunya

L’Avinguda Meridiana projectada per Ildefons Cerdà tenia que creuar tot Barcelona, des de Sant Andreu fins el Port, seguint el recorregut del meridià de Barcelona-Dunquerke, que va mesurar al 1791 Pierre Méchain per determinar la longitud de un metre (deumil·lèsima part de un meridià terrestre).

Tot i que l’avinguda va quedar a mitges i no va arribar al Port, és va convertir el l’entrada Nord de Barcelona, i el seu traçat utilitzat per la via del ferrocarril del Nord.

Fins els anys 60 que aquesta avinguda va ser una frontera entre barris, amb un trànsit cada cop més saturat i les vies del tren impedint creuar-la.

Després de més de 10 anys de obres per soterrar les vies, expropiacions de les finques que  la vorejaven, va ser reinaugurada al 1967 amb les vies soterrades, més carrils, passos elevats de vianants i a les seves vores es van construir grans blocs de vivendes com l’emblemàtic Edifici Meridiana d’Oriol Bohigas.

Aquesta fotografia del febrer de 1967  mostra una Meridiana encara en obres, al juny d’aquest mateix any va ser oberta de nou, amb l’advertència de l’Ajuntament que encara quedava feina per fer i els problemes derivats, de la falta de il·luminació, tanques, passos elevats… ja s’anirien resolent poc a poc.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Un comentari

  1. SI TENIU L’OCCASIÒ, LLEGIU EL LLIBRE “MESURER LE MONDE ( Mesurar el mon) del autor KEN ALDER, EXPLIQUE TOTAS LAS PERIPECIAS Y DIFICULTATS QUE VA TENIR PIERRE MECHAIN I EL TEMPS QUE VA PASSAR A BARCELONA PER COMPLETAR LAS MESURES DESPRES DE DONARSE CONTE QUE S’HABIA EQUIVOCAT!! MOLT INTERESANT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà