Inici » Períodes » 1860-1897 » “Toro Sentado” al carrer Aribau
1889

“Toro Sentado” al carrer Aribau

'Toro sentado' davant un tipi del circ 'Buffalo Bill Wild West' Antoni Carbonell i Fita / Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya

Al desembre de l’any 1889, William F. Cody conegut com “Buffalo Bill”, va arribar a Barcelona procedent de París i Marsella amb el seu espectacle de circ “Buffalo Bill ‘s Wild West”, en el qual recreava les escenes de la conquesta de l’oest americà.

En aquest espectacle l’acompanyaven alguns indis Sioux amb el seu cap “Toro Sentado” que muntaven els seus tipis al voltant de la carpa i cavalcaven perseguits pel “vaquers” de Buffalo Bill durant l’espectacle.

Toro Sentado (Tatanka Yotaka) va ser el cabdill dels Sioux que va derrotar al Setè de Cavalleria del General Custer a Little Big Horn. Després d’aquesta batalla va ser perseguit i va refugiar-se a Canadà. Finalment però va tornar a Estats Units acceptant viure a una reserva de la que va sortir per formar part del circ de Buffalo Bill amb el que va recórrer Europa recalant finalment a Barcelona, on explica la llegenda, part dels sioux que l’acompanyaven van morir de grip.

Finalitzada la gira va tornar a la reserva on va morir, un any després de ser presa aquesta foto, pels trets de tres soldats al resistir-se a ser detingut. La reacció violenta dels seus seguidors va desfermar un tiroteig en el que van morir tretze persones més.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà