Inici » Períodes » 1898-1928 » La primavera al Turó Park
1923

La primavera al Turó Park

1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

El Turó Park era el lloc d’esbarjo preferit de la burgesia des de el 1912 quan la família Bertran Girona va muntar un parc d’atraccions envoltat de jardins a la seva finca particular. Durant la segona dècada del SXX va anar afegint atraccions, una muntanya rusa, un carrousel, un llac per embarcacions, una pista de patinatge, un restaurant i un quiosc de begudes… que feien la delícia de les famílies burgeses.

El parc també acollia multitud d’actes, a la primavera del 1923 s’hi va fer un concurs caní on el premi gros era un rellotge de plata donat per la Reina Isabel II entre altres moltes bagatel·les.

Ens però Manuel Genovart, pintor, col·leccionista de gairebé tot, fotògraf i arqueòleg aficionat va retratar l’esplendor de la primavera en aquest frondós parc amb l’únic mètode de fotografia en color disponible en els seus temps: l’autocrom.

Aquesta tècnica inventada pels germans Lumiere al 1903 i comercialitzada des de el 1907 al 1930 (quan va ser relegada pel Kodacrome) consistia en una placa de vidre amb capes de fècula tenyida amb els colors bàsics que actuaven com a filtre i un cop revelada la placa donaven, mirades a contrallum, un acceptable impressió de color. Eren exemplars únics ja que no hi havia negatiu.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà