Inici » Períodes » 1836-1860 » Nens al sol a Sant Joan de Déu
1945

Nens al sol a Sant Joan de Déu

Llits dels nens malalts al pati i galeries de l'Asil de Sant Joan de Déu de Barcelona. Desconegut / Arxiu Nacional de Catalunya
1943, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Servicio del Plano de la Ciudad. Fco. Vall Verdaguer, J. M Blay i Fco. Rossell / Institut Cartográfic de Catalunya

L’Hospital de Sant Joan de Déu va ser fundat al 1867 pel sacerdot italià Benito Menni, al carrer Muntaner cantonada amb Roselló.

Pocs anys després, va ser traslladat al barri de les Corts al 1881 on va romandre fins al 1973 quan les instal·lacions, malgrat les reformes dels anys 20, es van quedar definitivament petites i l’hospital es va traslladar a un nou edicifici a Esplugues de Llobregat. El seu lloc a les Corts el va ocupar l’Illa Diagonal.

Durant la postguerra, seguint les directrius mèdiques de l’època, els malats sobretot els tuberculosos, passaven llargues estones al sol. Els enllitaven a l’exterior de les instal·lacions en galeries i als patis, ja que l’aire lliure, més saludable que el de les mal ventilades habitacions, ajudava a la recuperació dels pacients.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà