Inici » Períodes » 1898-1928 » La font Wallace i el nen enfilat
1907

La font Wallace i el nen enfilat

La Rambla. Nen bevent aigua d'una Font Wallace Frederic Ballell Maymí / Arxiu Fotogràfic de Barcelona
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya

El filantrop i col·leccionista d’art anglès Charles Wallace resident a París impressionat per la sequera creada durant la guerra Franco-Prusiana del 1870 va encarregar a l’escultor francès Charles Auguste Lebourg una font que simbolitzés la pau entre els pobles i en va fer centenars que nomenades per tothom Fonts Wallace va repartir al 1872 pels carrers de carrers de París convertint-se en un del símbols de la ciutat.

A Barcelona en va regalar 12 en motiu de l’Exposició Universal de 1888 i de les que només se’n conserven 3 una a la seu d’Aigües de Barcelona, l’altre al Passeig de Gràcia i per últim aquesta de la Rambla Santa Mònica que un cop restaurada es va col·locar uns metres més amunt del seu emplaçament original per situar-la davant l’entrada del Museu de Cera.

 

S’ha fet moltes fotografies d’aquestes fonts però cap tant deliciosa com aquesta que va fer el Frederic Ballell entre el 1907 i el 1908 quan passejava les Rambles intentant passar desapercebut per fotografiar la gent que hi passava. Aquesta del nen enfilat a la font intentant beure és una del centenar que va fer en aquest període i que s’apleguen a l’exposició La Rambla 1907-1908 de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

2 Comentaris

  1. Davant l’entrada del Parc de la Ciutadella (Passeig Picasso/Marquès de l’Argentera) n’hi ha una.No sé si és original, però hi és.

    • Història de Barcelona

      La Font del Passeig Picasso és coneguda com la Font dels Quatre Nens, està inspirada en la Font Wallace i fins i tot prové de la mateixa foneria francesa, però en lloc de les quatre cariàtides d’inspiració clàssica de la Font Wallace aquesta té quatre nens grassonets que recorden els angelets dels altars barrocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà