Inici » Períodes » 1955-1979 » Rosita Monti a la Plaça Catalunya
1963

Rosita Monti a la Plaça Catalunya

Exercicis de circ a la Plaça Catalunya Garcia Vilella-Diario de Barcelona / Arxiu Fotogràfic de Barcelona
1962, Plano de la ciudad de Barcelona / Ajuntament de Barcelona. Servicio del Plano de la Ciudad Ajuntament de Barcelona. Servicio del Plano de la Ciudad / Institut Cartográfic de Catalunya

Des de el 1959 amb l’arribada del nou any es celebrava a Barcelona el “Festival Mundial del Circo” en carpes instal·lades a diferents punts de la ciutat ja que els dos circs permanents aixecats al segle XIX el Teatre Circ Olympia a la Ronda Sant Pau i el pioner Circo Equestre de la Plaça Catalunya ja havien estat enderrocats.monti cartell A l’any 1963 va arribar amb el Festival l’artista alemanya Rosita Monti coneguda com la Reina de l’Aire. Després de una gira per mig món va portar el seu espectacle a la Plaça Catalunya, del 1 al 6 de gener a la una del migdia s’enfilava a una perxa oscil·lant de 62 metres muntada a la terrassa del “Corte Inglés”(acabat de inaugurar) aixecant-se així 150 metres sobre els embadalits espectadors que s’esgarrifaven amb cada un dels exercicis gimnàstics de la Rosita a l’extrem del pal que es vinclava amb els seus moviments.

Aquests va ser un dels molts esdeveniments populars que va organitzar el “Corte Inglés” en el seu primer any a la Plaça Catalunya per guanyar-se la simpatia dels Barcelonins.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà