Inici » Períodes » 1936-1955 » La bassa de Ca l’Alegre de Baix
1947

La bassa de Ca l’Alegre de Baix

Vista, des de la banda de muntanya, de la bassa i d'una façana de Ca l'Alegre de Baix, amb part de l'edifici de pisos de la cantonada Pérez Galdós i plaça Lesseps. Mioquel Brasó / Arxiu Municipal del Districte de Gràcia
1943, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Servicio del Plano de la Ciudad. Fco. Vall Verdaguer, J. M Blay i Fco. Rossell / Institut Cartográfic de Catalunya

La masia de Ca l’Alegre de Baix, era situada al bell mig de l’actual plaça Lesseps. Va ser construïda a final del Segle XVII poc després de l’església dels Josepets i conreava les terres de regadiu que l’envoltaven, travessades per un rierol que alimentava la bassa.
Tot i anar perdent terres de conreu durant la primera meitat del segle XX per la progressiva urbanització del seu entorn va mantenir la producció agrícola, envoltada d’edificis i vials per la circulació de vehicles, fins el 1958 quan va ser enderrocada en compliment del pla urbanístic de l’alcalde Porcioles que pretenia muntar una sèrie de vials elevats per el transit creuant tota la plaça Lesseps. Aquest pla va ser aturat per la forta pressió veïnal i finalment descartat.
De l’antiga masia de Ca l’Alegre de baix avui només es conserven tres palmeres altes a la cantonada de Travessera de Dalt amb el carrer Pérez Galdós.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà