Inici » Períodes » 1929-1935 » La casa encantada de Gràcia
1935

La casa encantada de Gràcia

La Casa del Carrer de Francesc Giner en la Qual Hi Ocorren Coses Sobrenaturals CVarlos Pérez de Rozas / Arxiu Fotogràfic de Barcelona
1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya

Al febrer de 1935 a la casa del baixos del número 43 del carrer Francesc Giner de Gràcia feia ja dies que no dormien, a la casa hi vivien l’Enric Roig que feia de sereno, la seva dona i els dos fills del matrimoni, però d’uns dies ençà uns misteriosos sorolls els desvetllaven. A la casa hi havia entrat un follet que remenava els calaixos i els llençava per terra, feia volar els coberts de la taula i muntava un terrabastall que no deixava dormir a la família ni als veïns.

Farts de passar nits en blanc i escamats perquè el follet havia resultat ser un pispa que s’enduia tots els diners que trobava per la casa en les seves incursions nocturnes va decidir denunciar-lo a la policia i avisar a la premsa.

La premsa se’n va fer ressò i fins i tot va aventurar que es devia tractar del follet que recentment havia estat enredant per Saragossa i portava uns dies desaparegut per ho que era probable que fos el mateix follet  de Saragossa que s’hagués traslladat a Barcelona.

Fos com fos aquella nit davant de la porta, de la que ja tots nomenaven la Casa Encantada de Gràcia, s’hi aplegaven fotògrafs i periodistes fen companyia al guàrdia municipal encarregat d’enxampar al follet afaneta. Ens però malgrat l’expectació el follet aquella nit no va fer de les seves, la premsa i la policia decebudes es van retirar i del follet de Gràcia no se’n ha sabut mai més res, el follet sens dubte era un follet molt tímid.

Et Pot Interessar

Panorama Waterloo

Aquest col•losal edifici al bell mig de Plaça Catalunya va tenir una curta vida de …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà