Inici » Períodes » 1936-1955 » Bar Ramón
1952

Bar Ramón

Façana del Bar Ramón Gabriel Casas i Galobardes / Arxiu Nacional de Catalunya
1962, Plano de la ciudad de Barcelona / Ajuntament de Barcelona. Servicio del Plano de la Ciudad Ajuntament de Barcelona. Servicio del Plano de la Ciudad / Institut Cartográfic de Catalunya
Carrer Comptal 30

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar part del teixit històric de la nostra ciutat. En el cas de la que avui publiquem és així, doncs el Bar Ramón és un de tants bars que han obert i tancat a Barcelona, però la seva lluminositat en un entorn tant summament fosc ens ha animat a publicar-la i a esbrinar-ne quelcom més.

El Bar Ramón estava ubicat al Carrer Comtal número 30 fent cantonada amb el carrer de n’Amargós i va viure els seus millors moments a la dècada dels 50, especialitzant-se en vermuts dels que no només tenien el cartell lluminós de Martini a fora sino que folraven les parets de l’interior.

També preparaven sandvitxos calents emprant una sandvitxera elèctrica i apart del vermut s’oferien cerveses, vins, licors i tapes, entre la que destacava la de llagosta, tot servit en una de les tres barres (la gran i dues cantoneres) del bar. A la porta del costat podem veure el Momotombo, una botiga de sucre i café.

Al lloc del bar Ramón actualment s’hi troba el Restaurant Bar Anduriña, mentre que el Momotombo després de diversos canvis ha acabat esdevenint una administració de loteria.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà