Inici » Blog » Històries de la Història de Barcelona

Històries de la Història de Barcelona

,
Autor: Dani Cortijo
Editorial: L' Arca, 2010
Els vells carrers de Barcelona no són nomès allò que ara veiem a simple vista. Si ens hi aturem una estona en silenci i parem atenció, encara es poden sentir els crits dels avalots, l’olor d’espècies, els carros i cavalls, la sensació agra de la por, il·lusions i esperances, odis i amors, i llegendes i mites que encara volen per entre els carrerons estrets de la ciutat.

“Històries de la Història de Barcelona” és un volum centrat, de moment, en la Barcelona Vella, l’actual districte de Ciutat Vella en el qual l’autor ha volgut demostrar que la història pot arribar a ser quelcom divertit i que a través d’ella podem aprendre coses sobre nosaltres mateixos i el nostre entorn, que és apta per a tots els públics.

En ell hi podreu trobar algunes de les històries publicades a Altresbarcelones.com, però revisades, ampliades en alguns casos i millorades, amb detalls sucosos com per exemple la història definitiva d’en Miquel Pedrola, on Dani Cortijo ha arribat a desvetllar fins i tot de quina miliciana estava penjat, més detalls sobre la “cultura escatològica” o diversos testimonis de guerres de pedrades al llarg de la història.

Però “Històries de la Història de Barcelona”, té també diversos mapes que ens guien pels trams ocults de les muralles romana i medieval que s’amaguen dins algunes botigues, restaurants i fins i tot pàrquings. És un llibre farcit d’històries inèdites, que seguint la filosofia d’Altres Barcelones, ens explica coses desconegudes de la ciutat.

Sabíeu que el metre es va inventar a Barcelona i que la primera fotografia de l’Estat també es va fer aquí? Sabeu on s’amaguen les làpides hebrees o les marques de picapedrer a les parets de ciutat Vella? Sabíeu que el “Barri Gòtic” és contemporani? Algú us ha parlat del despietat Charles d’Espagnac? Sabíeu quins personatges populars estrafolaris, més enllà de la Monyos, voltaven pel centre de la ciutat entre finals del segle XIX i principis del XX? Totes aquestes són només algunes de les gairebé setanta històries curtes que podreu trobar en aquest llibre.

Et Pot Interessar

Barcelona melòmana

El Cesc Avilès  és periodista de formació. Ha treballat en mitjans de comunicación comarcals i …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà