Inici » Blog » Loteria Valdés. La loteria de la sort, 1905-2005

Loteria Valdés. La loteria de la sort, 1905-2005

1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya
Autor: Daniel Venteo
Editorial: Marge Books, 2005
Recorregut per cent anys de la història de Barcelona a través de l' administració de loteria més emblemàtic de la seva Rambla: Valdés. És un viu retrat de les tres generacions que han regentat l'establiment, contextualitzat en una història detallada i plena d'imatges, algunes d'elles inèdites.
La Rambla, 88-94

Aquest interessant llibre de Daniel Venteo (autor entre d’altres de la recent “Autobiografia de Barcelona”), publicat al 2005 per l’editorial Marge Books, repassa no només la història de la Loteria Valdés, la loteria de la sort, sinó que fa un repàs de la pròpia història de la nostra ciutat complementant-la amb un bon grapat d’imatges, gairebé dues-centes, algunes d’elles inèdites.

En ell coneixerem la història de la loteria i la tradició de les rifes barcelonines, competència de la loteria estatal. Veurem el retrat d’una Barcelona amb ganes de créixer, emprenedora, on va néixer aquesta entranyable administració a la seva artèria principal, la Rambla. La Rambla no seria la mateixa sense la loteria Valdés, i la loteria Valdés no seria la mateixa sense La Rambla. Una ciutat tan viva necessitava expressar-se, i una de les maneres de fer-ho va ser a través de l’esport. Acabava de néixer el FC Barcelona i als seus inicis hi va jugar qui més tard convertiria el seu estanc en aquesta administració de loteria, Miquel Valdés.

Reviurem els seus dies com esportista, i de retruc la dels inicis del Barça. Aquest estanquer va ser qui reconvertí el seu negoci en administració de loteria, i des d’aleshores tres generacions, més de cent anys, molts premis repartits (com la primera grossa al 1935) i alegries que han fet de la loteria Valdés la loteria de Barcelona.

Més informació
Pàgina de la Loteria Valdés

Et Pot Interessar

Barcelona melòmana

El Cesc Avilès  és periodista de formació. Ha treballat en mitjans de comunicación comarcals i …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà