Inici » Articles » As D’Oros

As D’Oros

1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya
Robador cantonada Sant Pau

Paco Villar, en el seu detallat “Historia y Leyenda del Barrio Chino” explica com se les gastaven en aquest antre de principis de segle XX. Resulta que per aquells temps debia ser costum la rifa de les noies del prostíbul.

En aquest lloc amb manca d’higiene i gust, les dones, moltes d’elles velles i les que no ho eren ho semblaven, esperaven el resultat d’un sorteig en el qual participaven dotze clients al preu de deu cèntims el número. Ballaven en un pati, rodejades per uns bancs on seien els homes a mirar-se-les. Entre ball i ball, una dona negra “de pits fins als genolls” anunciava el sorteig i repartia números. Un home amb cicatrius i “veu sifilítica” tirava les cartes i triava el número del guanyador, qui escollia la dona amb la que anar-se’n al llit, i si cap fos del seu gust revenia el premi per quaranta o cinquanta cèntims a qui volgués.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Referències:
“Historia y Leyenda del Barrio Chino”, Paco Villar. Edicions La Campana, 1996.

Et Pot Interessar

Alcázar Francés

L'Alcázar Francés fou la constatació del canvi d'orientació que havia començat el Café Sevillano. Les Sarsueles van cedir protagonisme davant les chansonettes i el corrent d'afrancesament que envaïa l'oci barcelonès.

6 Comentaris

 1. gràcies per la informació. M´ha estat molt útil per al treball que estic fent.

 2. Adela villaplana Cortes

  Voldria demanar si teniu informacio sobre el bordell As d’Oros del carrer Robadors de Bacerlona . Ja que de tenirla podria entendre moltes coses del pasat de la meva avia i sobretot poder sapiguer un lapsos que ja de la meva besavia. No es un cas d’estudi es sapiguer uns anys de una persona .

  As d’Oros
  Carrer Robadors 14
  Barcelona
  Barri Xino

 3. Adela villaplana Cortes

  Si tinguesiu fotografies de la mastresa del bordell i del bordell seria una noticia molt bona , aquesta senyora que esta escrit a un article que era “negre” dons el escritor -periodista tindria palla al ull dons no era negra mai a la familia en tingut a ningu de raça negra ni de cap altre , per aixo la meva curiositat per aquesta besavia que esclar no vaig coneixa, pero tinc molta curiositat. Gracies mils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà