Inici » Blog » Adéu al Bar Muy Buenas

Adéu al Bar Muy Buenas

,

muy buenasSi no hagués estat per la seva singularitat el desnonament del inquilí del Bar Muy Buenas hagués estat un més i els medis no s’haguessin fet ressó de l’agre relació entre llogater i propietari.
Però el Bar Muy Buenas del carrer del Carme és malauradament un dels últims bars modernistes que queden a Barcelona i la desaparició de la decoració de la façana no podia passar desapercebuda.

Hem sabut pels veïns que un dia abans del desnonament, executat el 12 de setembre el llogater va carregar a una furgoneta la barra del bar (marbre inclòs) mobiliari i la decoració de fusta de la façana cap un destí desconegut.
El llogater que ha regentat el bar els últims 25 anys, ha justificat la destrossa dient que aquests elements decoratius els va encarregar un amic del seu pare i que els va trapassar a ell. També afirma que a ell li ha costat molt conservar-los, per ho que no podien quedar en mans del propietari de l’edifici, que li devia calers d’obres que ell va fer a l’edifici, ni en podia gaudir un futur llogater que no hauria gastat, un ral en conservar-los.
La societat propietària del local afirma que al llogater només li pertany la maquinaria moderna que hi va instal•lar, en cap cas la decoració modernista. Ara tot és en mans d’advocats.

L’Ajuntament però, ha reaccionat ràpid i ha obert un expedient per espoli de patrimoni al llogater al que instarà a restituir-lo.aj muy buenas

Mentre, un vestigi més del modernisme ha desaparegut dels nostres carrers i està dipositat qui sap on i qui sap en quin estat hi ha arribat.
A la façana del carrer del Carme una marca de brutícia i quatre ferros rovellats marquen el buit que han deixat els panells de fusta tallada que la decoraven. Dins, darrera la persiana tancada, ens diuen que només hi queda un local destrossat.

Adéu per ara, al Bar Muy Buenas, esperem però retrobar-lo aviat

Et Pot Interessar

Loteria Valdés. La loteria de la sort, 1905-2005

Recorregut per cent anys de la història de Barcelona a través de l' administració de loteria més emblemàtic de la seva Rambla: Valdés.

Un comentari

  1. Bones tinc novetats sobre el Bar Muy Buenas, te les podria fer arribar en algun email?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà