Inici » Articles » Casa Angelita

Casa Angelita

Anunci de Casa Angelita al "Papitu" del 14 de Juny de 1933
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya
Carrer d'en Mònec, 16

Prostíbul de dia, seguint la tradició horària del negoci que abans hi havia al local, una vaqueria. A les vaqueríes es venia llet recent munyida al mateix establiment, fet que donava molt joc a l’hora de crear slogans publicitaris. Al 1933 a Casa Angelita ja no hi havia vaques, però anunciaven que hi podíes trobar “vedelletes que els hi agradaran d’allò més, i solament se’n faran un duro”. Un altre anunci del mateix any seguia fent referència a l’antiga vaqueria, doncs en entrar-hi “us sentireu toro”. Més endevant la cosa es va posar sèria, i al 1934 ja s’anunciaven com un “establiment montat amb molta serietat”.

Abans de ser oficialment un prostíbul, aquesta antiga lleteria ja oferia serveis més enllà del propi làctic. La seva propietària oferia als clients una dependenta de Casa Vilardell o dels Magatzems Jorba, noies amb dificultats econòmiques. Era un local anomenat “de tapadillo”, on els preus eren molt més elevats que els locals legalitzat i a ella acudia clientela amb alt poder adquisitiu.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Referències:
“La Barcelona Calenta”, Elisabet Parra. l’Arca, 2009.
“Los Bajos Fondos de Barcelona”, Francisco Madrid. Revista “El Escándalo”, 1925.

Et Pot Interessar

Alcázar Francés

L'Alcázar Francés fou la constatació del canvi d'orientació que havia començat el Café Sevillano. Les Sarsueles van cedir protagonisme davant les chansonettes i el corrent d'afrancesament que envaïa l'oci barcelonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà