Inici » Articles » Casa Anita

Casa Anita

Anunci de Casa Anita aparegut al Papito del 15 de Març de 1933
1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya
Hospital, 19

A l’edifici del carrer Hospital 19 a principis dels anys trenta hi havia l’impremta l’Abanico, on també s’hi fabricaven moneders o s’hi venien paraigües. Al primer pis s’hi trobava a faltar una gosseta lulú d’orelles caigudes i recent pelada, i al principal hi havia la casa Mamá, rebatejada com Casa Anita. Havia de ser discreta, atenent al veïnat que tenien, i era quelcom del que en feien bandera, de ser “la més discreta de Barcelona”.

Com moltes altres cases de l’època va fer reformes espectaculars per a poder estar a l’alçada de la competència, conseqüència de les quals es va millorar el menjador en el qual et rebien amb “amabilitat proverbial” unes encisadores “pensionistes”. Això sí, el visitant de la casa havia d’estar disposat a gastar-se dos “naps”, l’equivalent a deu pessetes. Als anys de postguerra la casa Anita ja ocupava també el primer pis, allà on anys ençà la goseta lulú va decidir veure món lluint el seu nou pentinat.

Tot i així, no era un lloc amb gaire afluència ni influència i amb cinc pupil•les donant abast.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Et Pot Interessar

Alcázar Francés

L'Alcázar Francés fou la constatació del canvi d'orientació que havia començat el Café Sevillano. Les Sarsueles van cedir protagonisme davant les chansonettes i el corrent d'afrancesament que envaïa l'oci barcelonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà