Inici » Articles » Casa Carmen

Casa Carmen

1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya
Massens, 23

Casa Carmen era un prostíbul amb estil, situat al barri de Gràcia. Ocupava una torre de “5000 palmos”, uns 189 m2, i disposava de jardí, quatre habitacions i un bany. Tot i la llunyania respecte al centre de la ciutat, n’era fàcil l’accés gràcies a les parades que els tramvies 37 i 38 tenien just al davant.

Es va inaugurar entre 1928, quan va morir el seu propietari Domènec Jordana, i 1933, quan en trobem el primer anunci. Segurament inicià les seves activitats una mica abans d’aquest últim any, doncs al trenta-tres ja havien canviat de mestressa. En un error de transcripció al primer anunci que apareix al Papitu oferien la millor “dona” per a la set, quan es referia a “poma”. Ben pensat ambdós texts feien justícia al que podries trobar en aquest local, que presumia de tenir sempre novetats, mantenint-se a la recerca de noves companyes de “tertúlia de la Carme” mitjançant anuncis als diaris. El preu distava bastant dels bordells del Xino, doncs els clients es deixaven un mínim de dos duros per servei.

La torre va ser enderrocada i al seu solar hi van viure okupes, que en marxar van cedir el seu lloc a les rates i a la porqueria. Avui en dia s’hi ha construït un nou edifici en el qual hi ha un aparthotel.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Et Pot Interessar

Alcázar Francés

L'Alcázar Francés fou la constatació del canvi d'orientació que havia començat el Café Sevillano. Les Sarsueles van cedir protagonisme davant les chansonettes i el corrent d'afrancesament que envaïa l'oci barcelonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà