Inici » Articles » Casa Brígida

Casa Brígida

Anunci de Casa Brígida a la revista Papitu del 24 d' Octubre de 1934
1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya
Unió, 12

Altres noms: La Brígida Un dels bordells amb més recorregut de Barcelona. Ja al 1912, la revista Papitu ubicava una de les seves històries (“El Papitu se’ns casa!”) al principal del carrer Unió, 12.

Aquesta història ens pot donar pistes de com era casa Brígida. Sempre segons el relat papitesc, l’edifici tenia la fatxada clara i uns visillos als balcons perquè tothom endevini i ningú vegi. S’hi accedia pujant unes escales blanques de marbre. Un truc de timbre i ja eres a un saló groc.

Era una casa amb luxes i higiene, i habitacions de diferents colors i decoracions. Hi haurien bidets fixos i movibles, aigua freda i calenta. També una escala interior que portava a l’ “apeadero”, una habitació reservada a personalitats que per la seva professió no podien ser vistos. Va ser un dels prostíbuls que no va sortir mal parat a la guerra civil, sent un dels bordells públics més importants de la postguerra.

Va estar sota la direcció de l’Amparo fins al desembre de 1934, quan la Madame va canviar de casa, que no de negoci, per anar a dirigir Casa Lluïsa.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Et Pot Interessar

Alcázar Francés

L'Alcázar Francés fou la constatació del canvi d'orientació que havia començat el Café Sevillano. Les Sarsueles van cedir protagonisme davant les chansonettes i el corrent d'afrancesament que envaïa l'oci barcelonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà