Inici » Períodes » 1898-1928 » Ball a la Font dels Tres Pins
1914

Ball a la Font dels Tres Pins

Ball de diumenge a la Font dels tres Pins L'Esquella de la Torratxa / Biblioteca Virtual de la Prensa Histórica
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

Sapigut el camí de la Font del Gat, el camí que, iniciant-se al cap-de-munt dels carrers del Roser i d’en Salvà, passa arran del Parc de Laribal, no és possible que us erreu; un gran pebrer bort, amb sas branques caigudes i amb sa forta aroma us servirà de senyal per a quan tingue que deixar-lo. Si el pebrer no fos prou, hi hà un lletrer a dalt…un lletrer pintat de negre amb caligrafía barbre que diu «Font dels Tres Pins». I ja no us calen mes instruccions …passareu entre un “joc de dames” d’hortets i de barraquetes de llauna, i arribaren a la desitjada font, una de les mes populars de Barcelona, i sens dubte la més pintoreca i alegre de quantes a Montjuïc existeixen
Seguir llegint

Així començava a L’Esquella de la Torratxa l’article dedicat a aquesta font, on la gent treballadora pujava els diumenges al ball que s’hi organitzava amb el seu entrepà de truita, doncs a cap d’ells no els hi arribava per pernil, sent coneguts per aquest motiu com els truiters.

Per arribar-hi avui hem d’anar al Viver del Tres Pins i en una petita zona boscosa que hi queda trobarem les restes d’aquesta font.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà