Inici » Períodes » 1898-1928 » Casa de cirurgia i ortopèdia V. Tort Matamala
1893 - 1957

Casa de cirurgia i ortopèdia V. Tort Matamala

Foto de la Casa de Cirurgia i Ortopedia V. Tort Matamala a la Rambla del Centre Brangulí Fotògrafs / Departament de Cultura Generalitat de Catalunya
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya
Rambla del Centre 25

Botiga instaurada al centre de Barcelona de del 1893, era especialista en venda de material quirúrgic i ortopèdic. Regentada per Vicenç Tort i Munteis, metge de l’ Hospital de Sant Pau i fill del doctor Vicenç Tort i Matamala, en ella hi podies trobar aparells ortopèdics, instruments de cirurgia, gomes, apòsits, mobiliari clínic, faixes o braguers.

D’aquest últim producte tenia l’exclusivitat a la ciutat del braguer “Galver”, una suposada alternativa a les operacions d’hèrnia degut a la seva construcció que la “retenia absolutament”. Al 1946 anunciaven la venda d’un “moderno aparatito” anomenat “Respirator”, que et mantenia les foses nasals ben obertes afavorint la correcte respiració pel nas. Es pot dir que el Dr. Tort tenia bon nas pels negocis, doncs al 1956 el “Respirator” encara era viu a les pàgines d’anuncis dels diaris.

La botiga va canviar de vorera a la Rambla, previ trasllat temporal a Mallorca, per mudar-se definitivament al 48 de la Rambla del Centre. La botiga devia desaparèixer als volts de 1957, doncs en perdem el rastre a les hemeroteques i al 1958 apareixen anuncis del famós “Respirator” on la Casa de cirurgia i ortopèdia V. Tort Matamala ja no apareixia com a distribuïdora.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà