Inici » Períodes » 1836-1860 » Cine Rondas de nit
1940 - 1967

Cine Rondas de nit

Façana del cinema Rondas, de Barcelona, de nit. En lletres lluminoses hi ha el nom de Carmen la de Triana. S'hi anuncien les pel·lícules "Devil's Party", amb Victor McLaglen i "Youth takes a Fling" amb Andrea Leeds. GABRIEL CASAS i GALOBARDES / Arxiu Nacional de Catalunya
1943, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Servicio del Plano de la Ciudad. Fco. Vall Verdaguer, J. M Blay i Fco. Rossell / Institut Cartográfic de Catalunya
Ronda Sant Antoni, 38, barcelona

Originalment anomenat Cinema Walkyria va ser un dels primers cinemes de Barcelona. Inaugurat al 1911 pertanyia a l’empresari Francesc Xicota com molts altres cinemes de la nostra ciutat.
Al 1940 va haver de canviar el nom, per adequar-se a la normativa franquista i va passar a anomenar-se “Cine Rondas” al 1967 va tancar portes definitivament per convertir-se en teatre.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Un comentari

  1. bar.cel.ona.uta

    Un cinema entranyable pels veins dels barris de Sant Antoni i el Raval alt, després s’hi va construir el Teatre Calderón que va acabar convertit en cinema. Recordo que, en aquesta ultima etapa, hi van estrenar L’Orgia de Francesc Bellmunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà