Inici » Períodes » 1929-1935 » Club Marítim de Barcelona
1929

Club Marítim de Barcelona

Club marítim i estació Marítima Gaspar i Serra, Josep / Fotografies aèries de Catalunya (Gaspar, 1929)
1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya

El Club Marítim de Barcelona va ser projectat per l’arquitecte barceloní Enric Sagnier, que va saber ajustar-se al pressupost del que gràcies a les aportacions dels socis, disposava el Club per construir-lo, l’anterior projecte d’Eduard Ferrés va ser desestimat pel seu elevat cost. Havia de ser un edifici monumental l’angle Sud del Moll de Barcelona, al costat de la primera Estació Marítima (on ara hi ha el World Trade Center).

Al projecte original de 1913, Sagnier hi va escriure “Se ha procurado que su exterior como su interior tuvieran algo de Casino, algo de barco y algo de faro». Per la seva planta circular i la torreta que coronava la cúpula, el socis del Club marítim el van batejar com la “Bombonera” o “la botella de Calisay”. Al 1931 la torre metàl·lica de Jaume I que és el suport del transbordador aeri del Port es va aixecar a tocar del Club empetitint-lo.

Durant la guerra civil va patir un incendi. Als anys 50 el creixement del Port va obligar a traslladar al Club, construint-se la nova seu del Club Marítim al Moll d’Espanya. Al 1959 malauradament la “Bombonera” va ser enderrocada.

Et Pot Interessar

Panorama Waterloo

Aquest col•losal edifici al bell mig de Plaça Catalunya va tenir una curta vida de …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà