Inici » Períodes » 1860-1897 » Font del Pla de Palau
1870

Font del Pla de Palau

Pla del Palau, amb el Palau Reial poc abans de ser enderrocat J.Laurent / Biblioteca Digital Hispánica
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya

El Pla del Palau al final del segle XIX també era conegut com la Plaça Comercial. Aquesta plaça des de el seu origen medieval va ser el centre de l’activitat comercial de Barcelona. Donava pas al Portal de Mar,entrada obligada de totes les mercaderies i passatgers que desembarcaven a Barcelona.

A la Plaça al SXV s’hi van construir: la Llotja, el Consolat del Mar, L’Armeria, la Casa del General, la Duana i l’Halla dels Draps.

Al segle XVII l’Halla dels Draps, construïda al SXV d’estil gòtic es convertí en arsenal, després en el Palau del Virrei i finalment va ser el Palau Reial. Des de una passarel•la comunicava amb Santa Maria del Mar, portant a una capella barroca per tal que els reis anessin de palau a la basílica sense tocar el carrer.

Al 1875 el Palau Reial va patir un greu incendi i va ser enderrocat.

Al centre de la plaça hi ha la Font del Geni Català, del 1856, obra de Fausto i Ángelo Baratta. El geni que corona la font estava dotat de tals atributs que feren que molts barcelonins anessin a  fins la plaça només per admirar-ne el vigor, fins que un bisbe el va castrar a cops de mall i va fer cobrir l’amputació amb un vel de marbre.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà