Inici » Períodes » 1898-1928 » La Font de’n Conna
1914

La Font de’n Conna

La Font d'en Conna, plena de gom a gom Esquella de la Torratxa / Biblioteca Virtual de la Prensa Histórica
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

Segueix carrer Nou amunt. No t’aturis; atravessa el Paral·lel, i així que trobis Montjuïc-la muntanya que’ns ha fet cèlebres- i no puguis passar, atura’t: allí és la «Font  d’en Conna».

La “Font d’en Conna” no se sab com va ésser trobada. Abans, an els temps de creencies, les fonts les trobava un pastor.

Primer trobava la font, i prop de la font una Mare-de-Déu, o prop de la Mare-de-Déu la font ; però la d’en «Conna», pel seu nom i pel seu indret, no ho deu ésser de maravellosa.

Seguir llegint

L’Esquella de la Torratxa ens menava així a la Font d’en Conna, situada on encara avui acaba el carrer Nou de la Rambla.

Era una Font molt popular entre els soldats que baixaven del Castell de Montjuïc i les noies que pujaven Nou de la Rambla per trobar-los, i tenia la seva mala fama al veïnat.

A diferència d’altres fonts de Montjuïc, aquesta sembla que no tenia cap gràcia, a la seva aigua mai no se li va atribuir cap virtut sanadora, i noies i soldat hi anaven sols per trobar-se i desaparèixer després als boscos de la muntanya. El seu nom “Conna” que avui escriuríem “Cotna” referit a la pell gruixuda del porc, ja  sona greixós i poc sofisticat.

Potser per tot plegat, d’aquesta font avui ha desaparegut totalment, el lloc que ocupava està urbanitzat i no queda cap rastre de la font.

 

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà