Inici » Períodes » 1898-1928 » La Pedrera en obres
1911

La Pedrera en obres

La Pedrera, poc abans de finalitzar les obres, amb la barana de mostra. Desconegut / Vikipèdia
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya

La Casa Milà, coneguda com La Pedrera, va ser construïda per Antoni Gaudí, entre 1906 i 1912 per encàrrec de Pere Milà i Camps, empresari de la Monumental i la seva esposa Roser Segimon.

Pere Milà va conèixer Gaudí visitant a Josep Batllò que estava construint la Casa Batllò al mateix Passeig de Gràcia i va encarregar a Gaudí la construcció de l’edifici a Provença cantonada  Passeig de Gràcia, enderrocant la casa unifamiliar que hi acabava de comprar.

Les obres es van allargar sis anys en els que el Barcelonins van donar a l’edifici en construcció en malnom de “La Pedrera” tant per la quantitat de pedra que s’amuntegava per bastir la façana, com per la façana en sí, feta de pedra i amb formes orgàniques que també els recordava una pedrera.

Encara en obres els Milà van anar a viure a l’entresol al 1911 amb un permís especial de l’Ajuntament.

Les desavinences entre el matrimoni Milà i Gaudí es van anar agreujant tant pels desacords per la construcció i els acabats de l’edifici, Gaudí volia coronar-lo amb l’escultura monumental d’una mare de Deu contra l’opinió de Roser Segimon. Les desavinences van ser tantes que van fer que Gaudí portés als Milà als tribunals per reclamar els honoraris i quan aquests li van donar la raó i va cobrar les 105.000 pessetes que reclamava les va donar a beneficència. Els Milà van haver d’hipotecar La Pedrera per pagar-ho.

Al 1912 Gaudí va firmar el certificat de finalització d’obres i els Milà finalment van tenir veïns i van perdre de vista als paletes.

A la mort d’Antoni Gaudí, Roser Segimon va fer tapar la decoració modernista del seu entresol i va vendre els mobles dissenyats per Gaudí, redecorant el pis amb estil Lluís XVI. Malgrat els canvis de propietat de l’edifici, la vídua Milà hi va viure fins la seva mort, al 1964.

 

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà