Inici » Períodes » 1898-1928 » Les carnisseres del Portal Nou
1919

Les carnisseres del Portal Nou

Carnisseres davant de la parada al carrer Portal Nou Josep Salvany i Blanch / Biblioteca de Catalunya
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya

Davant de la botiga les carnisseres i les minyones somriuen cofoies al fotògraf i metge Josep Salvany.

El carrer del Portal Nou, a inicis del segle XX, estava canviant la seva fesomia, l’enderrocament de la muralla i el desplaçament de la industria tèxtil, predominant des de l’edat mitja per la seva proximitat al Rec Comtal, ara necessitada d’espais més amplis per la implantació de les noves màquines traslladava la producció al nou Eixample mantenint només els magatzems al barri.

Fins fa poc va conservar els magatzems tèxtils i els majoristes de roba hi tenien les botigues que han anat desapareixen els últims anys. El barri conserva encara el seu caràcter popular tot i que poc a poc les vivendes dels treballadors es van desapareixent per donar pas a apartaments tant turístics destinats a joves professionals que volen gaudir de viure al centre i les immobiliàries per pujar preus pretenen canviar el nom del barri pel més comercial de “Born Nord” oblidant la història d’aquest barri que va néixer a l’abric del monestir de Sant Pere de les  Puelles fa més de mil anys.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà