Inici » Períodes » 1898-1928 » Neu a Les Rambles
1924

Neu a Les Rambles

La Rambla Santa Mònica nevada al febrer de 1924 Família Cuyàs / Institut Cartogràfic de Catalunya
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

La matinada del  27 de febrer de 1924 després d’una forta tempesta de pluja, va començar a nevar a Barcelona, la neu va continuar caient  fins a mig matí deixant gruixos d’un pam de neu al centre i neu fins l’altura del genoll a la zona alta de la ciutat.

Passada la sorpresa inicial, els treballadors i els meus aventurers que és van desplaçar cap a Horta i el Tibidabo per gaudir de la neu, ho van haver de fer a peu, ja que el servei de tramvies es va aturar i els pocs autobusos que circulaven anaven plens de gom a gom.

A Les Rambles, les obres de la línia  de metro Plaça Catalunya- Liceu van acumular molta neu, les brigades municipal van tenir que amuntegar la neu als vorals abans no es gelés per evitar accidents.

A Santa Mònica un munt gent jugava a tirar-se boles de neu i a feia ninots que després destruïen.

El toc humorístic el va donar un home que circulava per les Rambles amb un trineu fet amb dos fustes i un caixó de vi, on hi havia penjat el cartell de “completo” en referència irònica a la falta de transport públic.

Amb la neu retirada dels principals carrers per les brigades municipals, a mitja tarda la situació es va anar normalitzant i els tramvies van tornar a circular.

 

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà