Inici » Períodes » 1929-1935 » Palau Reial de Pedralbes
1929

Palau Reial de Pedralbes

Palau Reial de Pedralbes Gaspar i Serra, Josep / Fotografies aèries de Catalunya (Gaspar, 1929)
1935, Pla de la ciutat de Barcelona 1:10 000 Ajuntament de Barcelona / Institut Cartográfic de Catalunya

Al 1918 Eusebi Güell cedí els terrenys i la casa de la Masia junt amb la veïna Can Cuiàs de la Riera a la Corona, en agraïment al Rei al ser nomenat Comte de Güell.

L’antiga masia va ser remodelada pels arquitectes Eusebi Bona i Francesc Nebot que la van convertir en un palau de façana noucentista i amplis jardins dissenyats per Nicolau Maria Rubió i Tudurí, on destaquen, la Font d’Hèrcules dissenyada per Gaudí, tres fonts lluminoses de Buigas i l’estàtua de Isabel II mostrant al seu fill Alfons XII obra d’Agapit Vallmitjana, que podem considerar l’estàtua més antiga del barri de les Corts.

Les obres van durar fins al 1924 quan va ser entregat oficialment a Alfons XIII convertint-se en el Palau Reial fins el 1931. Amb la instauració de la Segona República va passar a mans de l’Ajuntament de Barcelona que hi va instal•lar el Museu de les Arts Decoratives, fugaçment al 1937 va ser la seu del Govern de la Segona República amb Negrin al cap.

Durant al Franquisme va tornar a ser la residència oficial del Cap d’Estat a Barcelona.

A dia d’avui en té la titularitat la Generalitat de Catalunya i és la seu del Museu de la Ceràmica, el Museu de les Arts Decoratives i és la seu permanent de la Unió per al Mediterrani (UpM).

Et Pot Interessar

Panorama Waterloo

Aquest col•losal edifici al bell mig de Plaça Catalunya va tenir una curta vida de …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà