Inici » Períodes » 1836-1860 » Sant Pau del Camp al S. XIX
1855

Sant Pau del Camp al S. XIX

Monestir de Sant Pau del Camp dibuixat del natural i litografiat per F.J. Parcerisa Parcerisa, F. J. (1803-1875) / Biblioteca Digital Hispánica
1855, Plano de Barcelona con la división de distritos. Sistema Acklin Sala editor / Institut Cartográfic de Catalunya

Aquesta estampa va ser realitzada pel gravador F.J. Parcerisa per il·lustrar l’obra “Recuerdos y Bellezas de España” però finalment va ser desestimada i no va formar part de l’obra.

Parcerisa nascut a Barcelona al 1803 i de formació autodidacta va ser membre de l’Academia de Belles Arts de Sant Jordi i de la “Comisión real de Monumentos Históricos y Artísticos”. Va inventariar els monuments de Catalunya i és el responsable de les litografies de la monumental obra “Recuerdos y Bellezas de España” un compendi dels monuments a Espanya en onze volums il·lustrats i comentats.

La litografia “del natural” mostra l’element més característic del claustre, els seus arcs lobulats no tots iguals de tres i cinc lòbuls d’inspiració musulmana. Construït al segle XII és posterior a l’esglesia.

El gravat mostra dos monjos i un escolanet al claustre parlant amb un jove cavaller, es va realitzar del “natural” poc abans que la desamortització de Mendizabal del 1835 exclaustrés al benedictins i el monestir passés a ser una escola al 1842.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà