Inici » Períodes » 1898-1928 » Sant Vicenç de Sarrià en dia de Mercat
1908

Sant Vicenç de Sarrià en dia de Mercat

La Plaça de Sarrià en dia de mercat, amb l'Església al fons Desconegut / Maria Mercè Tintoré
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya
Carrer Major de Sarrià 101, Barcelona 08006

La Plaça de Sarrià era coneguda com la Plaça del Mercat on s’hi feia el mercat a l’aire lliure, fins a la construcció del Mercat de Sarrià al 1909, en els terrenys de l’hort de la rectoria de l’Esglesia de Sant Vicenç.

La primera menció a aquest temple està datada al 948 i cinquanta anys després ja s’anomena de Sarrià. Al segle XXII en va aixecar un temple romànic al mateix lloc i al segle XIV es reedificà amb estil gòtic. Un segle després Jaume Huguet dedicà un retaule a Sant Vicenç que podem veure al MNAC. Al segle XVI Agustí Pujol va fer un retaule a la Mare de Déu del Roser que encara s’hi conserva.

L’aspecte actual data del segle XVIII i és obra de l’arquitecte neoclàssic  Josep  Mas d’Ordal. El projecte inicial de la façana no es va acabar i només té un dels dos campanars previstos.

La postal va ser enviada a Teclina Tintoré, competent pintora classicista, durant el seu llarg estueig a Torrendembarra  per la seva amiga Maria.

revers postal 1908

 

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà