Inici » Períodes » 1898-1928 » La font mutilada de la plaça Molina

La font mutilada de la plaça Molina

La font de la plaça Molina, actualment davant de la casa on va viure Joan Maragall, a prop del monument al poeta, sembla fora de lloc, tanmateix és l’element més antic de la plaça. Hi era molt abans que aquesta plaça es convertís en un encreuament viari.

Tot hi que es van perdre les actes de l’Ajuntament de sant Gervasi, al que pertanyia, es sap que es va instal·lar al 1874.

Pujant pel carrer Alfons XII, via principal a mitjans del XIX, la font presenta la seva façana principal amb l’escut de la vila Sant Gervasi i la llegenda “Gratitud al Ayuntamiento”

Sota l’escut, on ara hi ha un espai vuit emmarcat per els quatre forats, hi havia una placa que s’hi va mantenir fins els anys 70 del segle XX. Segons Jaume Fabre, Josep M. Huertas a la placa hi deia “Homenaje al pueblo. Varios vecinos. 1874”, cosa que no acaba de lligar amb la inscripció de sobre i amb l’escut que presenta quatre cassoles (diuen que per les bòbiles que hi havia a la vila) emmarcant les palmes de martiri dels dos sants bessons, sant Gervasi i Sant Protasi, aquest escut ja estava en desús al 1874 quan ja s’havien substituït les cassoles, per dues cases (cases soles, evocant el poc poblat de la zona) que quedava més seriós. Pel que podria ser que la font fos anterior a la data i que la placa fos un afegit en motiu de la donació al barri.

La font a l’actualitat

La font a 1903. Gràcies a Esther per la fotografia

La font va ser retirada a l’any 1961 per reformar la plaça i restituïda al 1964 encara amb la placa intacta.

Quan la plaça va tornar a ser reformada se li va afegir la base de pedra sobre la que està ara.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà