Inici » Períodes » 1898-1928 » La Júlia arriba al Zoo
1915

La Júlia arriba al Zoo

1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

Al 1914 la canalla de Barcelona estava tristoia, havia mort l’Avi l’elefant asiàtic del zoo d’una fractura a la pota que s’havia complicat. Ara al zoo no hi havia cap elefant. Això va durar poc, al maig de 1915 Muley Haffid el destronat rei del Marroc prenia el camí de l’exili i feia cap a Barcelona amb un gran regal per a la ciutat: una elefanta nomenada Júlia dins un gran caixa de fusta.

Tot i que aquell dia plovia els carrers de tot el recorregut des de el port fins el zoo eren plens de gom a gom d’una multitud que aclamava el pas del gros caixot que transportava l’elefanta. Així amb més entrebancs dels previstos per l’acumulació de gent i amb la cridòria constant de la quitxalla acompanyant-lo, el carro va arribar a l’entrada del zoo on l’esperava l’ex rei del Marroc i les autoritats de Barcelona.

Sota la mirada atenta del ex rei Muley Haffid l’elefanta Júlia pren possessió de la que serà casa seva fins l’Agost del 1938, on hi va morir d’inanició a causa de la guerra. El seu cos va ser esquarterat i repartit per les carnisseries de Barcelona per abastir a l’afamada població.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà