Inici » Períodes » 1860-1897 » Els Banys Orientals
1881

Els Banys Orientals

Escola de natació dels Banys Orientals La Ilustració Catalana / Biblioteca Virtual de Prensa Històrica
1891, Plano de Barcelona y sus alrededores Barcelona. Ajuntament; Serra, J.M.; Thomas & Cia / Institut Cartográfic de Catalunya

A l’estiu de l’any 1872 un esdeveniment va despertar gran expectació entre els barcelonins, s’inauguraven Banys Orientals que, amb la seva arquitectura vagament
àrab obra de l’arquitecte August Font i Carreras i amb comoditats fins llavors desconegudes a Barcelona, causar extraordinària sensació.
Cinc anys després, els “Orientals” van inaugurar les piscines, una per homes una altre per dones i la de les famílies: els barcelonins les van acollir amb entusiasme i les freqüentar amb assiduïtat. Al mar, en aquells temps, se li tenia respecte i eren molts els banyistes que no sabien nedar. A més, en 1864 i 1882, van aparèixer en les aigües de la Barceloneta uns taurons que van sembrar el pànic entre els banyistes. Molts llavors van optar per les tranquil·les aigües de les piscines dels «Orientals», tot i que seguint la moda, ja disposaven d’una zona de banys de ”oleaje” (de mar) a la platja, amb separació també entre homes i dones.

115 anys després debaños orientales LV la seva inauguració, al 1990 van ser demolits amb vagues promeses de reubicació, eA la reforma del litoral marítim, propiciada per les olimpíades del 1992.

Et Pot Interessar

Bar Ramón

Una fotografia no ha de tenir sempre una gran història al darrera per a formar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà