Inici » Períodes » 1898-1928 » La detenció de la Mala Dona
1912

La detenció de la Mala Dona

Palau de Justícia, on va ser interrogada Enriqueta martí Desconegut / AA.VV., Sagnier. Arquitecte, Barcelona 1858-1931, Ed. Antonio Sagnier, Barcelona (2007)
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

La policia mena a Enriqueta Martí, la nena Tereseta i una altra nena que han trobat al pis cap a comissaria i comença la desfilada de gent cap a la comisaría del carrer Sepúlveda, l’alcalde senyor Sostres, el pare de la Tereseta, un cambrer amb un plat de sopa per la nena, més aplaudit que el mateix alcalde i finalment la mare de la Tereseta que tornant del port, de buscar la seva filla, a les Rambles s’assabenta que ja l’han trobada.
La Tereseta té el seu moment de fama , l?alcalde Sostres es retrata amb ella, seriosa amb la clepsa rapada.
Mentre la Tereseta es retratada, l’Enriqueta i l’Angelina l’altre nena trobada a l’entressol, son traslladades al jutjat per prendre declaració a la Vampira.

Un cop identificada l’Enriqueta s’en saben els antecedents, ha fet de minyona, de puta, de captaire, ja havia estat detinguda al 1909 per regentar un bordell on prostituïa nens i nenes. Ella és traslladada a la presó de dones i la criatura queda a càrrec dels porters del Palau de Justícia.

També queden detinguts, el pare de l’Enriqueta, que sempre ha viscut amb ella i el marit de l’Enriqueta que pràcticament mai ha viscut amb ella.
El cas de l’Enriqueta Martí creix. Es van descobrint més nens desapareguts, al reguitzell de cases per on ha anat passant s’hi troben, pots amb ungüents d’aspecte macabre, ossos que poden ser de nen rere parets tapiades… testimonis de pèrits, metges, advocats, veïns, son recollits pels periodistes que converteixen l’Enriqueta en la Mala Dona, la Vampira del carrer Ponent.

Podeu seguir tot el cas a les detallades cròniques de LA VANGUARDIA

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà