Inici » Períodes » 1898-1928 » La Torre Güell, Font del Lleó
1926

La Torre Güell, Font del Lleó

Camí i façana de la Torre Güell Desconegut / Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

La Torre Güell és més coneguda com, la finca de Santa Caterina, una casa torre que al segle XVII pertanyia als dominics. Comptava amb una capella, cellers, una premsa, estables i altres dependències. També tenia cisterna i mina d’aigua; un lleó de pedra sosté l’escut del qual brolla la font que donà el nom popular a la finca: La Font del Lleó.

va ser ocupada durant la Guerra del Francès a 1808, quedant abandonada més tard. En virtut de les lleis desamortitzadores de 1835, l’Estat va confiscar la torre i la finca. Que finalment, va ser venuda en subhasta a Francesc Buxó i Oliana el 1842.

El 1918, un dels seus descendents, Joan Baptista Buxó i Font, va vendre la propietat a una societat anònima. El 1926, aquesta societat, anomenada Sant Pere Màrtir, va vendre uns sis mil metres quadrats dels terrenys a una empresa urbanitzadora de Joan Antoni Güell, i la torre va ser coneguda com la Torre Güell.

Un any més tard, Jaume Balet i Viñas va obrir en una part de la finca el famós restaurant La Font del Lleó, que va donar vida  i prestigi al lloc durant setanta anys i va suposar l’inici de l’obertura del que seria el futur carrer d’aquest nom.

En la actualitat és una vivenda unifamiliar.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà