Inici » Períodes » 1898-1928 » L’Home Aquarium al Tivoli
1913

L’Home Aquarium al Tivoli

Debut de Mac Norton al Teatre Tivoli-Circo Equestre LA VANGUARDIA / Hemeroteca LA VANGUARDIA
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

Louis Claude Delair podia haver estat botiguer tota la vida però el seu soci el va estafar i va haver de canviar d’ofici i començar de nou. Després d’un inicis poc reeixits en el món de les varietats com a “el Lionès” cantant còmic i veient l’èxit aclaparador que al 1890 tenia Joseph Pujol “Le Pétomane” al Molin Rouge amb els seus concerts de flatulències va decidir fer un espectacle amb la seva rara habilitat. Si Pujol era capaç d’absorbir aire i líquids per l’anus per després expulsar-los artísticament ell era capaç de empassar-se grans quantitats de líquid i després regurgitar-los, ara només li calia convertir-ho en espectacle. Així va néixer Mac Norton “l’Home Aquarium”.

Al desembre de 1913 L’Home Aquarium arriba a Barcelona per presentar el seu espectacle al Teatre Tivoli.

Es refereix a sí mateix com un fenomen científic “l’ordre del quadrúpedes mamífers amb quatre estomacs”. Vestit elegantment ingereix grans quantitats d’aigua i no content amb això granotes, tortugues i serps d’aigua i peixos de colors. Després fa una breu intervenció còmica, es fuma una cigarreta i comença a escopir a voluntat, l’aigua en un rajolí a pressió neta i clara i els animalons més eixerits que mai. El públic queda totalment estorat, l’èxit és exorbitant.

El 12 de gener s’acomiada de Barcelona amb una Gran Gala en la que actuen 24 ballarines del Liceu acompanyant a la primera ballarina Fernanda Coloma en el ball de les hores de La Gioconda, hi ha concurs de Tango, actua el còmic Pepe Marques i com a cloenda Mac Norton les seves granotes i els seus peixos de colors fan la seva última representació a Barcelona. El teatre en aquesta ocasió de gala ha esta decorat pel Jardiner Conillas, veí del teatre que fins fa pocs anys va tenir botiga a Casp cantonada Roger de Lluria.

Tot i que va recórrer el món amb el seu espectacle fins entrats els anys 50 i actuar a televisió, a la BBC, Mac Norton, l’Home Aquarium no va tornar a actuar mai més a Barcelona.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà