Inici » Períodes » 1898-1928 » La inauguració del Gran Metro
1924

La inauguració del Gran Metro

Inauguaració del Gran Metro per l'Infante Fernando de Baviera (marcat a la foto amb una aspa als peus) Desconegut / CPTC
1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

El matí del 30 de desembre de 1924 l’Infante Fernado de Baviera arriba a Barcelona, en representació del seu cunyat i cosí Alfons XIII, per inaugurar el “Gran Metropolità”.

Els barcelonins ja n’estaven una mica tips del “Gran Metro” , des de 1907 que en sentien a parlar, la falta de finançament, l’esclat de la primera guerra mundial i la falta d’acords entre companyies en van anar retardant el inici fins que al 1920 van començar les obres, d’això ja en feia quatre anys. El traçat aprovat anava de Liceu a Lesseps pujant pel Passeig de Gràcia.

S’havia anunciat la inauguració als inicis de la primavera, després a l’estiu i al mes de desembre les Rambles seguien aixecades i el descontent popular per la tala dels arbres d’aquest passeig que ha comportat les obres, encara era molt viu.

Tot i que al tram de Plaça Catalunya fins a Liceu està per acabar la inauguració es fa a la plaça Catalunya amb un viatge inaugural en els vagons engalanats amb garlandes d’heura i banderoles. El convoy fa parada a Diagonal per fer un àpat servit a l’andana pels convidats i a la sala d’espera per les autoritats i després continuar viatge fins a la parada de Lesseps, final de trajecte. A la una del mitgdia ja son de tornada a plaça Catalunya.

Al Juliol de 1925 es va poder obrir l’estació de Liceu després de quatre anys d’obres a les Rambles.

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Un comentari

  1. bons records

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà