Inici » Períodes » 1898-1928 » Professores de relacions mundanes
1922

Professores de relacions mundanes

1920, Plano general de Barcelona s/n / Institut Cartográfic de Catalunya

Hi han maneres i maneres de suggerir un negoci de prostitució sense dir les paraules prohibides. Qui més qui menys feia giragonses per adornar una activitat que tret d’alguna excepció puntual poc tenia de romàntica. Les meretrius eren models, pensionistes, nenes xamoses, ocelletes, treballadores d’acadèmia de tall… però l’anunci que aquí tractem s’endú el premi a l’originalitat, en presentar-les com “profesoras de relaciones mundanas”.

Aquestes professores ho tenien tot, eren elegants, amables, jove i belles, i impartien les seves classes a cavallers “d’edat” i forasters, des de les quatre de la tarda fins les tres de la matinada. Les lliçons van començar amb un preu de 10 pessetes, però després es va incrementar l’oferta d’assignatures, arribant les més complexes a valer alguna d’elles fins a 75 pessetes. Digueu-nos desconfiats, però dubtem que a la una de la matinada, aquestes amables professores donessin classes d’àlgebra als forasters que a aquelles hores voltaven pel carrer Hospital. De fet aquesta mateixa acadèmia de les arts mundanes més endavant va esdevenir “Casa Mamá” i posteriorment “Casa Anita”

Publicat al 1922, aquest text va ser pioner anunciant aquest tipus d’activitat a les pàgines grogues de la prostitució de l’època, la revista Papitu.

Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956

Et Pot Interessar

El Monument a Pepita Teixidor

La pintora de flors Pepita Teixidor va néixer al sí d’una família burgesa de Barcelona, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà